Mixed Use

2009/05/11 § Leave a comment

This project at the University of Twente in the Netherlands by Arons en Gelauff Architecten is an interesting combination of student housing, social center, and sport venue. It is long established that dutch architects have a wonderful sense of place and density in public – private partnerships , but this is an added bonus. A program normally specified for the inside of a limited use building (climbing gym) becomes a density measure that adds value to a project by placing a use onto a surface that would otherwise be nothing more than enclosure, i.e. exterior cladding. The project reminds me to question uses for roofs, walls, and sidewalks. In New York, for example, there are times when I am delighted to see basketball courts on top of small school buildings, yet I am always suggesting that I want to see more. Case in Point.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Mixed Use at PROJECTIONS.

meta

%d bloggers like this: